Критерії оцінювання знань і вмінь студентів з навчальної дисципліни

Критерії оцінювання знань і вмінь студентів з навчальної дисципліни

"Етапи формування української державності в шкільному курсі історії "

 


Інтервальна шкала оцінок встановлює взаємозв'язки між рейтинговими показниками і шкалою оцінок:

·         у п'ятибальній системі оцінювання: "5" – 90–100%, "4" – 70–89%, "3" – 60–70%, "2" – 35–59%, "1" – 0–35%;

·         в ECTS (європейська система перарування залікових одиниць трудомісткості): "А" – 90–100%, "В" –  80–89%, "С" –  70–79%, "D" –  65–69%, "Е" –  60–64%, "FХ" –  35–59%, "F" – 0–35%.

Рейтинговий показник

У п’ятибальній шкалі

В ECTS

90–100

5

А

80–89

4

В

70–79

С

65–69

3

D

60–64

E

3559

2

FX

0-35

1

F

Дисципліна «Етапи формування української державності в шкільному курсі історії»  поділена на 2 модулі. Кожний модуль має ряд поточних контрольних заходів і закінчується підсумковим модульним контролем, обов’язковим для студента.

За кожний вид поточного і рубіжного (модульного) контролю студент отримує бальні оцінки, які підсумовуються у межах модулю і виступатимуть надалі складовою загальної бальної оцінки за всі модулі дисципліни. Одержання студентом мінімальної бальної оцінки за кожний з двох модулів є обов’язковою умовою його допуску до заліку з дисципліни. Студентам, які набрали мінімально необхідну кількість балів, залік може бути виставлений без додаткових умов наприкінці останнього заняття.

Види поточного і рубіжного контролю модулів:

– присутність на лекціях;

– здача тестів з кожної теми теоретичного матеріалу;

– перевірка виконання самостійної роботи;

– підготовка індивідуального завдання;

– написання контрольної роботи.

Поточний контроль здійснюється у кожній академічній групі під час лекційних занять шляхом встановлення присутності студента на лекції, залучення студентів до дискусії, перевірки ведення конспектів лекцій.

Для підвищення рейтингового балу студент може виконати індивідуальне завдання та скласти підсумковий семестровий модульний контроль.

Індивідуальне творче завдання на запропоновані теми.

Індивідуальна робота повинна бути оформлена у паперовому вигляді з додатком електронної версії  її виконання (якщо необхідно) і подана на перевірку та захищена викладачеві до встановленого планом терміну.

Виконана практична робота комплексно оцінюється викладачем, враховуючи такі критерії:

·         правильність одержаних відповідей;

·         суттєве, стисле, доцільне розкриття теоретичного аспекту завдання;

·         логічна єдність рішення;

·         повнота відповіді;

·         наявність висновків та ілюстративних прикладів тощо.

 

Для остаточного закріплення теоретичного та практичного матеріалу студент повинен написати модульну контрольну роботу, що включає питання по кожній темі модулю.

 

 Розподіл балів за видами роботи та формами контролю

Оцінювання знань студентів здійснюється у вигляді поточного контролю, перевірки індивідуального завдання і заліку.

Поточний контроль виявляє інтенсивність і успішність роботи студентів на лекційних заняттях, оцінює їх самостійну роботу (опрацювання джерел та літератури, самостійне опрацювання окремих тем), а також передбачає проведення письмових контрольних робіт.

Контрольна робота проводиться з метою діагностики цілей навчання за графіком, встановленим деканатом, на підставі пропозицій кафедри історії України. Контрольна робота складається з завдань трьох рівнів складності.

Протягом семестру студенти виконують індивідуальне завдання – письмову творчу роботу на теми, що мають вагомі і складні теоретичні, історіографічні, джерелознавчі, дискусійні аспекти.

Максимальна оцінка, яку студент може заробити протягом семестру, включаючи й залік, дорівнює 100 балам, що деталізовано у наступній схемі:

 

1. Поточний контроль – 60 балів,

у тому числі:

1.1. Модуль 1-й – 30 балів

1.1.1. Самостійна робота15 б.

1.1.2. Модульна контрольна робота №1 – 15 б.

 

1.2. Модуль 1-й – 30 балів

1.2.1. Самостійна робота15 б.

1.2.3. Модульна контрольна робота №2 – 15 б.

2. Індивідуальне творче завдання – 20 балів

3. Залік – 20 балів.

 


Последнее изменение: Monday, 9 January 2023, 10:16