Мета та завдання дисципліни

Метою викладання навчальної дисципліни «Політичні технології державотворчої діяльності» є формування необхідних знань стосовно сутності, особливостей та специфіки застосування політичних технологій у практичній політичній діяльності. 

Основними завданнями вивчення дисципліни «Політичні технології державотворчої діяльності» є: визначення сутності політичних технологій як інструменту практичної політичної та державотворчої діяльності, засвоєння знань про особливості використання політичних технологій в конкретних політичних ситуаціях; визначення особливостей формування та практичної реалізації політичних технологій в Україні.

Знайомство з сучасними напрацюваннями, що розкривають зміст та теоретичні засади осмислення ролі політичних технологій в процесах державотворення дозолить слухачам курсу вільно орієнтуватися у спеціальній термінології, процедурах та операціях, направлених на технологізацію політичних процесів, поглибить знання відносно специфіки використання політичних технологій в процесах державотворення на внутрішньому та зовнішньому рівнях реалізації політики.

Засвоєння принципів технологізації політичного простору сприятиме розвитку таких затребуваних роботодавцями «м’яких» навичок, як розуміння змісту, процедури та технологій політичної діяльності персональних та колективних суб’єктів, а також критичне мислення. Інтерактивний формат курсу спонукатиме до дебатів, дискусії, аргументованого відстоювання власної точки зору, орієнтований на розвиток аналітичних здібностей та навичок ефективної усної й письмової комунікації.

Виконання групових практичних завдань та підсумкових творчих проєктів спонукає до розвитку навичок командної роботи, організаційних та лідерських якостей.

 


Остання зміна: Sunday 15 October 2023 11:53 AM