ЛІТЕРАТУРА

                                                                                                                                                                                                                                 Рекомендована література

Основна:

1.  Дубініна А.А. Токсичні речовини у харчових продуктах та методи їх визначення / А.А. Дубініна, Л.П. Малюк, Г.А. Селютіна та ін. – К.: Професіонал, 2007. – 387 с.

2.  Дубініна А.А. Токсичнi речовини і методи їх визначення / А. А. Дубініна [та ін.]. – Х. : ХДУХТ, 2016. – 106 с.

3.  Алексеев Ю.В. Тяжёлые металлы в почвах и растениях. – Л.: Агропромиздат, 1987. – 142 с.

4.  Донченко Л.В. Безопастность пищевого сырья и продуктов питания / Л.В. Донченко, В.Д. Надтыка. – М.: «Пищевая промышленность», 1999. – 352 с.

5.  Пересічний   М.І.   Раціональне   харчування   в   умовах   іонізуючої   радіації/ М.І. Пересічний, Т.А. П’ятницька, Д.М. Якименко. – Київ: Либідь,1992. – 200 с.

6.   Про захист прав споживачів : Закон України : (із змінами № 675-VIII від 03.09.2015) // Відомості Верховної Ради УРСР (ВВР). – 2015. – № 45, ст. 410.

7.   Про безпечність та якість харчових продуктів : Закон України № 2116-15 від 21.10.2004 (редакція станом на 20.09.2015) // Відомості Верховної Ради (ВВР), [Електронний ресурс] – Режим доступу: http://zakon3.rada.gov.ua/laws/show/771/97-вр.

8.   ДСТУ 3230-95. Управління якістю та забезпечення якості. Терміни та визначення. Чинний від 1196-07-01. – Офіц. вид. – К. : Держстандарт України, 1996. – 37 с.

9.   Медико-биологические требования и санитарные нормы качества продовольственного сырья и пищевых продуктов № 5061-89. Утверждены Минздравом СССР 1 августа 1989 г. (с доп. № 122-12/805 от 19.11.91 г.).

10.  СанПиН 42-123-4540-87. Максимально допустимые уровни содержания пестицидов в пищевых продуктах и методы их определения. – М., 1987.

11.  Запольський А. К. Екологізація харчових виробництв : підручник для студ. вищих навч. закл. / А. Запольський, А. Українець. – К. : Вища школа, 2005. – 428 с.

12.  Пономарьов П. Х. Безпека харчових продуктів та продовольчої сировини : навч. посібник / П. Х. Пономарьов, І. В. Сирохман. – К. : Лібра, 1999. – 272 с.

13. Ломницька Я.Ф., Василечко В.О. Методи аналізу об’єктів довкілля. Хімічний склад

продуктів харчування та їхній аналіз. Ч.2.Курс лекцій.- Львів.-2017.- 116 С.

Додаткова:

1.              Позняковский В.М. Гигиенические основы питания, безопастность и экспертиза продовольственных товаров / В.М. Позняковский. – Новосибирск: Из-во Новосибирс. ун-та,1999. – 448 с.

2.              Смоляр В.Є. Іонізуюча радіація та харчування / В.Є. Смоляр. – К.: Здоров’я, 1992. – 176 с.

3.              Нечаев А.П. Пищевая химия / А.П. Нечаев, С.В. Траубенберг, А.А. Кочеткова и др. Под ред. Нечаева А.П. – СПб: ГИОРД, 2001. – 592 с.

4.              Петерс Д. Хімічний поділ і вимір. Теорія і практика. Кн. 2. / Д. Петерс, Дж. Хайес, Г. Хифтье. – М.: Хімія, 1998. – 815 с.

5.                   Павлоцька Л. Ф. Основи фізіології, гігієни харчування та проблеми безпеки харчових продуктів / Л. Ф. Павлоцька. – Суми : Університетська книга, 2007. – 440 с.

6.                   Вплив харчування на здоров’я людини : підручник / В. П. Пішак [та ін.] ; ред. М. М. Радько. – Чернівці : Книги-ХХІ, 2006. – 499 с.

7.                   Безпека харчування: сучасні проблеми : посібник-довідник / укл. : А. В. Бабюк [та ін.].

– Чернівці : Книги-ХХІ, 2005. – 454 с.

8.                   Белінська С. Концептуальні засади гарантій безпечності харчових продуктів / С. Белінська, Н. Орлова, Ю. Мотузка // Товари і ринки. – 2011. – № 1 (11).

9.                   Маланчук Т. В. Державний контроль та нагляд за безпекою харчових продуктів / Т.В. Маланчук // Правовий вісник Української академії банківської справи. – 2011. – № 2 (5).

10.            Димань Т. М. Безпека продовольчої сировини і харчових продуктів / Т. М. Димань, Т. Г. Мазур. – К. : Академія, 2011. – 520 с.

11.            ISO 22000:2005. Системи управління безпечністю харчових продуктів – Вимоги до будь-яких організацій харчового ланцюга [Електронний ресурс] : стандарт, розроблений Міжнародною організацією зі стандартизації (ISO). – Режим доступу: http://www.codexalimentarius.net.

 

Інформаційні ресурси:

1.              http://eco.com.ua/content/zabrudnyuvachi-kharchovikh-produktiv

2.              http://academia-pc.com.ua/product/233

3.              https://studme.com.ua/1056041211020/marketing/kratkaya_harakteristika_himicheskih_metodov_opredel eniya_pokazateley_kachestva_tovarov.htm

 

 

 

 

 



Última modificación: Tuesday, 10 de December de 2019, 10:49