Структура за темами

  • Навчально-методичний розділ

    Програма вивчення навчальної дисципліни “Державне регулювання зовнішньоекономічної діяльності» ” складена відповідно до освітньо-професійної програми підготовки бакалаврів спеціалізації «Менеджмент зовнішньоекономічної діяльності».
    Даний курс викладається студентам з метою ознайомлення з сучасним станом науки про державне  управління, її історією, проблемами і перспективами розвитку. При цьому дається загальна характеристика державної влади та державного управління, особливості регіональної влади, державної служби в системі державного управління.
    Предметом навчальної дисципліни є економічні та соціальні процеси, які забезпечують державний та регіональний розвиток.
    Міждисциплінарні зв’язки: вивчення курсу “Державне регулювання зовнішньоекономічної діяльності»  базується на теоретичних положеннях класиків економіки, менеджменту, маркетингу, соціології, та реалізується після вивчення курсів «Вступ до спеціальності», «Правознавство», «Основи економічної теорї». Є основою для вивчення таких дисциплін: «Основи менеджменту», «Менеджмент зовнішньоекономічної діяльності», „Міжнародний бізнес”, «Стратегічний менеджмент»  і інших.
    Об'єктами державного та регіонального менеджменту є теоретико-методологічні та методичні основи управління регіонами та державою вцілому.
    Курс “Державне регулювання зовнішньоекономічної діяльності»  складається з таких змістових модулів.
    1.Теоретичні основи державного та регіонального менеджменту
    2. Основні функції державного та регіонального менеджменту

  • Модуль 1 Основи сучасної держави