Метою даної дисципліни є вивчення системи грошових-кредитних відносин та набуття навичок діагностування стану грошово-кредитних систем.

Основними завданнями курсу “Гроші і кредит” є: вивчення основних закономірностей у сфері грошових відносин між різними суб’єктами ринкової інфраструктури; з’ясування ролі грошово-кредитних відносин в економічній перебудові суспільства на шляху розвитку ринкових відносин; формування у студентів  теоретичної  бази  для  подальшого  оволодіння  практикою  використання грошово-кредитних інструментів  у системі регулювання економіки України.

Згідно з вимогами освітньо-професійної  програми студенти повинні досягти таких результатів навчання (компетентностей):

Заплановані робочою програмою результати навчання та компетентності

Методи і контрольні заходи

ЗК4. Здатність вчитися і оволодівати сучасними знаннями.

СК 17. Здатність оперувати теоретичними основами у сферах: фінанси, гроші та кредит.

 

 

Методи контролю: усне опитування, самостійна робота, контрольні і практичні роботи, тестова перевірка.

 Контрольні заходи включають модульний  контроль успішності студентів, який здійснюється для перевірки рівня засвоєння  навчального матеріалу в кінці кожного навчального модуля.

Ще однією формою контрольного заходу є вхідний контроль, який проводиться перед вивченням даного курсу з метою визначення рівня підготовки студентів з дисциплін, які забезпечують цей курс.

ПРН 20. Показати належний рівень знань у сферах: статистика, фінанси, гроші та кредит, знати і розуміти теоретичні основи та принципи фінансових наук.

 


Кредити: 4
Семестр: 223