Курс «Літературно-критичний практикум» формує розуміння сутності, принципів, цілей та прийомів аналізу твору як феномену літератури в її жанрово-стильовому розмаїтті.

Мета курсу «Літературно-критичний практикум» визначається необхідністю сформувати комплекс умінь і навичок аналізу художнього твору, навчити здобувачів освіти працювати з текстом твору, сприймати і тлумачити його на основі науково обгрунтованих операцій, дотримуватися принципів і компетентно використовувати раціонально обрані принципи, види, способи і прийоми аналізу.

Курс практично спрямований. Система занять укупі з системою самостійної роботи дає змогу не лише актуалізувати знання  й навички, набуті під час вивчення «Вступу до літературознавства» й вивчення «Історії української літератури», а й опановувати новий матеріал, закріплювати й деталізувати його, розширюючи й доповнюючи матеріал, викладений на лекціях з курсів, що вивчалися, а також той, що виносився на самостійне опрацювання.

Завдання навчальної дисципліни полягають у формуванні знань із галузі теорії літератури, набутті навичок аналізу твору із застосуванням найновіших теоретичних надбань сучасного світового літературознавства.

 

 

 


Кредити: 3
Семестр: 123