Курс "Економічна теорія” є обов'язковою дисципліною для студентів вищих навчальних закладів.

Він дає можливість вивчитиосновоположні економічні категорії, економічні закони і принципи функціонування різних економічних систем. Економічна теорія досліджує економічні відносини, господарчі механізми і дії людей, спрямовані на ефективне господарювання в умовах обмежених економічних і природних ресурсів. Програма курсу передбачає також вивчення особливостей ринкових перетворень економіки в різних країнах і сучасних процесів глобалізації економічного життя людства.

У процесі вивчення курсу здобувачі вищої освіти можуть набути таких компетенцій та результатів навчання відповідно до освітньо-професійної програми підготовки, в тому числі для ОП Маркетинг це 

ЗК4. Здатність вчитися і оволодівати сучасними знаннями.

СК 18. Здатність досліджувати тенденції розвитку економіки за допомогою інструментарію макро- та мікроекономічного аналізу, оцінювати сучасні економічні явища.

Прн 10. Пояснювати інформацію, ідеї, проблеми та альтернативні варіанти прийняття управлінських рішень фахівцям і нефахівцям у сфері маркетингу, представникам різних структурних підрозділів ринкового суб’єкта.

Курс "Економічна теорія” розрахований на студентів 1 першого курсу економічного факультету.


Кредити: 4
Семестр: 123