Бюджет є невідємною частиною ринкових відносин і одночасно концентрованим виявом державної політики, яка на сучасному етапі спрямована на реформування економіки країни. Державний бюджет фактично забезпечує існування держави, розвиток її економіки і культури, соціальний захист населення.

У зв’язку з цим виникає необхідність контролю за державними коштами. Головним завданням контролю є перевірка чіткої організації бухгалтерського обліку надходження та використання коштів загального та спеціального фондів бюджету, державної дисципліни у виконанні бюджету, жорстокого режиму економії асигнувань видатків бюджету та ефективного їх використання за цільовим призначенням і в межах коштів, затверджених у кошторисах доходів і видатків бюджетних установ.

Завдання дисципліни є засвоєння студентами теоретичних основ контролю в бюджетних установах, оволодіння знаннями з конкретних форм перевірок, вивчення сучасних методів і спеціальних прийомів контролю.






У зв’язку з цим виникає необхідність контролю за державними коштами. Головним завданням контролю є перевірка чіткої організації бухгалтерського обліку надходження та використання коштів загального та спеціального фондів бюджету, державної дисципліни у виконанні бюджету, жорстокого режиму економії асигнувань видатків бюджету та ефективного їх використання за цільовим призначенням і в межах коштів, затверджених у кошторисах доходів і видатків бюджетних установ

Кредити: 4
Семестр: 224