• Грошово-кредитні системи зарубіжних країн

«Грошово-кредитні системи зарубіжних країн» — одна з вибіркових дисциплін, що пропонуються для вивчення студентам спеціальності «Банківська справа». Курс є самостійним, але базується на знаннях, які студенти отримали у курсах «Макроекономіка», «Міжнародна економіка», «Гроші та кредит». У свою чергу, він тісно пов’язаний із курсами «Центральний банк та грошово-кредитна політика», «Банківські операції ».

При вивченні дисципліни «Грошово-кредитні системи зарубіжних країн» студенти мають засвоїти закономірності та основні етапи еволюції, принципи побудови та особливості форм організації грошових та кредитних систем зарубіжних країн в умовах існування розвинутих фінансових ринків ,та розгалуженої системи кредитно-фінансових інститутів.

Предметом навчальної дисципліни є система економічних відносин, які виникають у процесі еволюції сучасних грошових та кредитних систем окремих країн світу.

Завдання курсу полягає в тому, щоб висвітлити світовий досвід еволюції та сучасні тенденції розвитку грошово-кредитних систем зарубіжних країн; дати систематизований виклад створення, ролі та функцій грошово-кредитних систем; закономірностей та основних етапів їх еволюції; принципів побудови та особливостей форм їх організації. Основна увага приділяється банківським системам зарубіжних країн, що є основою їх кредитних систем.


Кредити: 3
Семестр: 224