Структура за темами

  • Аквакультура, (вирощування водних організмів) та рибництво (вирощування істівної та декоративної риби) є комплексом теоретичних та прикладних знань, що націлений на отримання товарної продукції, штучне розведення (відтворення) водних біоресурсів та/або адання рекреаційних послуг.

    Метою курсу є надання студентам спеціалізації «Іхтіологія» основи біотехнічних знань і вмінь для використання у рибному господарстві, що потребують професійних навичок для забезпечення оптимального використання природних ресурсів водойм.

    Навчальним планом передбачено проведення лекційних та практичних занять, які проводяться у лабораторії та в польових умовах згідно тематичного плану.

    Мета теоретичної частини занять – поглиблення, розширення та закріплення знань, одержаних на лекціях. Основна увага при приділяється створенню системи уявлень про основи проведення меліоративних робіт, проектуванню та будівництву рибогосподарських та аквакультурних водойм. Розглянуті питання щодо нормування внесення добрив у рибогосподарські водойми.

    Мета практичної частини занять – оволодіння студентами комплексу заходів, які пов’язані з раціональним використанням рибогосподарських водойм. Особлива увага звернена на проведення культур - технічних заходів та боротьбі зі шкідливими видами риб.