Структура за темами

  • Техніка здобування мисливських тварин

                  

    Викладач: старший викладач кафедри Біології лісу, мисливствознавства та іхтіології Вовченко Володимир Юхимович

    Кафедра: біології лісу, мисливствознавства та іхтіології

    E-mail: 

    Vladimirvvvoovchenko@gmail.com

     Консультації:

    особисті –понеділок з 1415 до 1550, ІІІ корпус, ауд. 115;

    дистанційні – СЕЗН ЗНУ Moodle; електронна пошта;

    online платформи: Zoom 285 635 7628 ywSh0y за попередньою домовленістю;

    особисті чи групові чати у Viber, Telegram – у робочі дні з 1000 до 1600

    Завдання курсу полягає у тому щоб надати студентам комплекс знань з раціонального використання об’єктів мисливської фауни де форма діяльності людини(мисливця) формується в руслі нормативно-етичних відношень. На сучасний період існують течії за якими диким тваринам надаються людські форми діяльності, що є вельми великим гріхом відносно заповіді Божої. Така релігійна безграмотність та людська гординя приводить до безґрунтовного гуманізму. Основа вектора здобування об’єктів мисливської фауни полягає в науковій парадигмі, де між людиною і звіром існує прірва і не тільки з точки зору біології, фізіології, психології, а в головному людина наділена розумом та безсмертною душою, а у звірів «душа» помирає разом з фізіологічною статтю.

    1   2

                 У результаті вивчення навчальної дисципліни студент повинен знати морально-етичні норми виробничої діяльності користувачів мисливських угідь, що формують заходи з раціонального використання об’єктів мисливської фауни. При цьому слід враховувати кількісний і якісний стан популяцій, та відтворювальний механізм репродуктивного ядра.

                 По завершенню курсу студент повинен вміти організовувати та проводити полювання на дозволенні об’єкти мисливської фауни. Використовуючи народні традиції та сучасні засоби. Вилучати заборонені знаряддя лову та проводити селекційні вилучення, що в кінцевому результаті сприяють подальшому розвитку диких тварин та птахів.

    Від завтра стартує сезон полювання на пернату дичину — Сайт міста Шепетівка

  • Короткий конспект лекцій

  • Додаткова інформація

  • Тести для самоперевірки

  • Ректорський контроль