ЗМ 2. Завдання 2

Переробіть вашу пробну публікацію на сайті Digital Journalism, створивши замість неї (або створіть нову, якщо шкода руйнувати) допис обсягом від 1400 знаків у жанрі есе на тему "Моє кредо в журналістиці". Це мають бути ваші власні роздуми про ті аспекти професії, які вам особисто здаються найбільш привабливими.

Публікація повинна мати таку назву: "Моє кредо в журналістиці: .....", де замість крапок - основний принцип, якого ви схильні дотримуватись як журналіст(-ка).

ТУТ Є ПРИКЛАД ВИКОНАНОГО ЗАВДАННЯ

При підготовці цього тексту НЕ МОЖНА використовувати чужі тексти, навіть із гіперлінками на джерела, зате ДОЗВОЛЯЄТЬСЯ використовувати штучний інтелект на кшталт чату GPT. Важлива умова при цьому - треба змусити ШІ допомогти вам висловити те, що ви власне і хотіли сказати, тобто ви повинні критично поставитись до того, що він вам видасть, і виправити, переписати при потребі. Тобто ваш природний інтелект повинен керувати штучним, а не навпаки ;)

Якщо ви маєте сили і натхнення написати цілий текст самостійно, будь ласка, зробіть це. Подбайте, щоб він був грамотним!

Текст слід проілюструвати малюнками, згенерованими ШІ. Рекомендований ресурс - https://firefly.adobe.com/inspire/images. Можете скористуватися будь-якими іншими інструментами, сьогодні їх з'явилося досить багато, зокрема є відповідні додатки для смартфонів.

Альтернативна нейромережа - Bing Image Creator (інструмент, вбудований у пошуковик Microsoft Edge).

Наприклад, ось картинка, згенерована цією нейромережею за запитом: "Приміщення редакції сучасного американського друкованого видання, журналісти обговорюють наступний випуск газети".

Журналісти в редакції, версія ШІ

За бажання ілюстрації можна намалювати самостійно в будь-якій програмі для малювання або на папері, а потім сфотографувати!

Якщо ви користувалися ШІ, наприкінці матеріалу зазначте це приблизно так:

Текст створений за допомогою ШІ, перевірений і відредагований людиною.
Ілюстрації згенеровані нейромережею.


Для довідки: 

ОБОВ'ЯЗКОВО! ЗБЕРЕЖІТЬ ВАШУ ПУБЛІКАЦІЮ В РОЗДІЛ "ЕСЕ ПРО ЖУРНАЛІСТИКУ".


На оцінку впливатиме:

  • Відповідність вимогам щодо теми й обсягу.
  • Грамотність мови.
  • Оригінальність, щирість, логічність висловлених думок.
  • Відповідність картинок тексту.
  • Естетична цінність зображень.
  • Правильне й акуратне оформлення.

В онлайн-формі для відповіді під цим завданням надішліть лінк на вашу публікацію, а також вкажіть, якими нейромережами ви послуговувались, поясніть, скільки зусиль витратили на опрацювання й чому. Можете також поділитися своїми враженнями від "співпраці" з ШІ (важко/легко, сподобалось/не сподобалось тощо).