індивідуальний аналітично-дослідний проект

Індивідуальний творчий проект (далі - ІТП) з “Медичної екології та ендоекології” полягає у висвітленні однієї будь-якої актуальної для України медико-екологічної проблеми і передбачає її аналіз з точки зору впливу на індивідуальне та суспільне здоров’я, оцінку ступеня небезпеки її впливу на населення та пропозиції щодо практичних шляхів вирішення даної медико-екологічної проблеми. Проект виконується, подається та захищається у вигляді презентації PowerPoint обсягом до 15 слайдів.

За структурою змісту ІТП має містити наступні елементи:

  1. Вступ - загальні відомості про обрану медико-екологічну проблему.
  2. Актуальність - ступінь охоплення населення України даною проблемою, її вплив на індивідуальне та суспільне здоров'я, на працездатність людини, наслідки для економіки тощо.
  3. Механізми впливу - яким чином та на якому рівні (біохімічному, біофізичному, генетичному, психо-фізіологічному та ін.) небезпека, що розглядається, впливає на організм людини.
  4. Шляхи практичного вирішення проблеми - полягає в аналізі того, які шляхи вирішення проблеми існують, які недоліки їм притаманні, які більш ефективні шляхи вирішення проблеми можна запропонувати.
  5. Висновки - у стислій формі мають містити основні авторські положення ІТП.

Вимоги до офомлення презентації:

  1. наявність полів с усіх боків слайду не менше 20 мм;
  2. відсутність фонових зображень у темі оформлення презентації, бажано використовувати мінімалістичні теми оформлення;
  3. розмір шрифту (кегль) для заголовків слайдів має повинен бути не менше 26 пт, для тексту, заголовків таблиць та підписів до графічних елементів - не менше 18 пт; бажано використовувати шрифти Arial, Colibri, Tahoma, Verdana та подібні.
  4. дуже бажано уникати таблиць і усі числові дані подавати у вигляді графіків, власноручно виконаних автором роботи.

Захист індивідуального творчого проекту (10 балів максимум) здійснюється на заліковому тижні. Обов’язковою вимогою для зарахування результату його виконання є публічний захист.