Індивідуальне завдання (ІЗ) з курсу «Економіка зарубіжних країн» передбачає виконання креативного проєкту «Економіка (на вибір): історія та сучасність» у вигляді фільму-презентації у складі малих студентських груп

Підсумкові контрольні заходи (max 40 балів):

І. Індивідуальне завдання (ІЗ) з курсу «Економіка зарубіжних країн» передбачає виконання креативного проєкту «Економіка (на вибір): історія та сучасність»  у вигляді фільму-презентації  у складі малих студентських груп (max 20 балів).

Завдання виконується за обраною студентами (3-5 осіб в малій групі) ідеєю, погодивши її з викладачем. Ідея обирається впродовж перших двох тижнів семестру. Для запису на груповий проект слід впродовж перших двох тижнів семестру повідомити викладача із зазначенням обраної ідеї, прізвищ та функцій виконавців, контактних даних керівника проекту.

Етапи підготовки та захисту індивідуального завдання

Виконання завдання включає такі етапи:

 1) індивідуальна самостійна робота студента з підготовки матеріалів для ідеї (індивідуальне напрямок в складі малої групи студенти між собою розподіляють самостійно);

2) спільна робота в малих групах з підготовки ідеї;

3) оформлення фільму-презентації.

4) відправка оформленого фільму-презентації.

5) презентація результатів малих груп.

Суть завдання:

В завданні необхідно відобразити загальнe роль економіки певної країни в історичному та сучасному розрізі, виявити найбільш значущі фактори розвитку (SWOT-аналіз, PEST-аналіз), здійснити аналіз причин (використовуючи цифрові інтерактивні інструменти Coggle, майнд-меппінг), які обумовили такі тенденції, сектори економіки, зовнішньоекономічні зв’язки, показати перспективи подальшого розвитку. 

Обов’язково в завданні за даними літературних джерел і міжнародної статистичної інформації відобразити аналітичний матеріал за останні 15 або більше років. 

Вимоги до проекту:

ІЗ передбачає підготовку креативного фільму-презентації з використанням різноманітних цифрових та інтерактивних інструментів (Miro, Padlet, Prezi).

Оформлення роботи: обсяг – до 10 хвилин.

Фільм-презентація повинна містити такі логічні блоки:  1) назву та прізвище та ініціали авторів; 1) вступна частина 2) основна частина, в якій дається опис проблем, що існують у досліджуваній сфері; 3) заключна частина з висновками. 

Презентація фільмів  і їх обговорення відбуватиметься на 15 тижні. Виступ проектної групи до 7 хвилин.

Критерії оцінювання групового проекту:

1. Проєктна робота оцінюється в 20 балів: науковість - 2,5 бали; актуальність - 2 бали; системність і повнота у розкритті теми - 2 бали; аргументованість висновків - 1,0 бал; грамотність викладу та культура оформлення - 0,5 бали; захист роботи - 1,0 бал; активна участь у веденні дискусій - 1,0 бал.

2. Фільм-презентація до проєкту оцінюється в 20 балів: відображено глибокий пошук матеріалу, логічно, оригінально та послідовно викладено матеріал презентації - 8-10 балів; елементи презентації показують оригінальність роботи, але недостатньо послідовно та логічно подано матеріал - 5-7 балів; презентація сфокусована на темі, але не розкриті основні аспекти теми презентації - 3-5 балів; наявні значні фактичні помилки, незрозумілості та нерозуміння теми - 0-2 бали.