Тема "Підготовка аудіоматеріалів для Інтернету"


Всі завдання до теми

 

1. Перегляньте приклад застосування аудіоподкастів на сайті інтернет-видання "Медуза". Поміркуйте, чому в даному випадку саме цей формат є доречним і найбільш прийнятним.

Самостійно знайдіть приклади інтернет-публікацій, в яких: 

  • аудіофайл супроводжує текст, 
  • звичайне інтернет-видання подає власні аудіоподкасти окремою рубрикою,
  • аудіоподкасти сторонніх радіопередач, 
  • сайт радіо подає аудіоподкасти власних радіопередач тощо. 

Прокоментуйте, наскільки, на вашу думку, такий формат потрібен і чому (адже є відео).

Про формат аудіоподкасту можна прочитати також тут.

2. Знайдіть в Інтернеті подкаст-термінали, чиї аудіоматеріали можна транслювати на інших сайтах (на кшталт Soundcloud, Сlyp.itMixcloud тощо). Створіть публікацію у власному розділі на тренувальному сайті, додавши до самостійно встановленого аудіоподкасту невеличкий текст (коротка замітка).

3. Зареєструйтесь на аудіохостингу. Створіть і завантажте туди власний матеріал. Для цього треба начитати на диктофон якусь готову новину з інтернет-видання (краще інформаційного агентства), джерело обов'язково вказати (наприклад, "...як передає Укрінформ"). Створіть відповідну публікацію на навчальному сайті з аудіоподкастом і текстом, який дублює аудіозапис.

4. Підготуйте власний матеріал з аудіоподкастом за допомогою плаґіна AllVideos. Це має бути інтерв'ю. Відповідний аудіофайл у форматі MP3 передайте викладачеві для завантаження на сайт. Тим часом створіть нову публікацію з початком тексту інтерв'ю, наприкінці якого слід зазначити приблизно так: "У повному розмірі інтерв'ю доступне в аудіоформаті". Цей матеріал може супроводжуватись фотознімками або слайд-шоу (це підвищить бал).

5. Робота малими групами. Підготуйте колективний аудіоматеріал (наприклад, випуск новин або якусь тематичну передачу) і виставте на сайті у вигляді одного аудіоподкасту. Файл має бути опрацьований в аудіоредакторі (рекомендується Free Audio Editor) із застосуванням різних ефектів.


Додаткове (не обов'язкове) завдання: ознайомтесь із принципами влаштування інтернет-радіо, переглянувши ці відео на Youtube.


Працюючи над аудіоподкастами, можна користуватися довідковою інформацією, розміщеною на сайті mv.zp.ua.