Тема "Підготовка відеоматеріалів для Інтернету"

Практичні завдання, які необхідно виконати протягом вивчення цієї теми:


1. Знайти не менше п`яти прикладів використання відеоподкастів професійними інтернет-виданнями. (Постарайтесь, щоб це були різні публікації - другорядні і першорядні стосовно тексту, в окремих рубриках і в загальних рубриках новин.) Проаналізувати вибрані приклади, поміркувати над тим, наскільки відеоформат важливий в інтернет-журналістиці і які підходи до роботи з ним є найбільш ефективними.

Про те, що таке відеоподкаст можна прочитати тут.

2. На навчальному сайті створити нову текстову публікацію з відеоподкастом із Youtube або інших подібних ресурсів. Пояснення щодо виконання є на сайті mv.zp.ua.


3. На навчальному сайті створити відеоподкаст з власного відеозапису, завантаженого на сайт. (Не більше 10 МБ). Відео має супроводжуватись текстом.

Огляд програм для відеомонтажу можна переглянути тут

4. Колективне завдання. Створити відео з журналістським матеріалом. Це може бути передача новин, якась аналітика або публіцистика. Запис має бути відредагований із застосуванням різних ефектів.

За змістом це може бути огляд новин (тематичний, гумористичний - головне, щоб він був концептуально цілісний).

Альтернатива - тезова відеорозповідь. Це новий, дуже популярний сьогодні, жанр. Приклад: Як у Сеулі діють рятувальники самогубців