Практичне завдання 4

1.   Дослідити особливості імплементації міжнародного законодавства у сфері забігання та протидії насильству в сім’ї в українське законодавство

2.   Охарактеризувати діяльність Комітету з ліквідації дискримінації щодо жінок  (CEDAW).

3.   Проаналізувати особливості розгляду справи №2/2003 «A.T. проти Угорщини» Комітетом CEDAW.

4.   Проаналізувати основні положення Декларації ООН про викорінення насильства щодо жінок.

5.   Проаналізувати «Модельний закон ООН про домашнє насильство», що запропонований Спеціальним доповідачем з питань насильства стосовно жінок Радхікою Кумарасвамі.

6.   Дослітити основні положення Конвенції ООН про права дитини та їх реалізацію у судочинстві на прикладі конткретних справ.

7.   Яким чином врегульовано права і потреби дітей-свідків усіх форм насильства Конвенцією Ради Європи про запобігання та боротьбу з насильством стосовно жінок та домашнім насильством.

8.   Проаналізувати преамбули та норми міжнародно-правових документів щодо принципів та завдань поліції.

9.   Дослідити основні стандарти правоохоронної діяльності щодо протидії насильству.

10.           Проаналізувати роль рекомендацій та методичних документів міжнародних правозахисних організацій (наприклад, «Міжнародна амністія») щодо запобіганню та

протидії насильницьким проявам.

11.           У практиці Європейського суду з прав людини наявні рішення, що стосуються порушення прав людини, встановлених у Європейській конвенції в ситуаціях насильства в сім’ї за різні роки (наприклад, А. проти Сполученого Королівства (1998), Контрова проти Словаччини (2007), Беваква та С. проти Болгарії (2008), Бранко Томасік та інші проти

12.           Хорватії (2009), Опуз проти Туреччини (2009), Е.С. та інші проти Словаччини (2009), А. проти Хорватії (2010) та Хайдуова проти Словаччини (2010 тощо)). Проаналізуйте одну зі справ на вибір. В кінці потрібно здійснити порівняльний аналіз.

13. Укладіть порівняльну таблицю «Право дитини на висловлювання та врахування її думки за Міжнародними актами та Національним законодавством України»