Опис курсу

ннннн


Географічна карта є значним винаходом людини. Вона з’явилася задовго до виникнення письменності, так як пояснити шлях чи розміщення об’єкта за допомогою малюнка, схематичного плану або географічної карти набагато простіше, ніж описати це словами. Карти використовувалися людиною під час географічних досліджень, на них наносилися нові відкриті географічні об'єкти.

Цей курс допоможе вам отримати прикладні знання із історії картографії та топографії, стати консультантами з використання та аналізу історичних карт.

У сучасну епоху технічного прогресу географічні карти все частіше використовуються у спеціальних електронних пристроях. Навіть за допомогою уже звичайних для нас гаджетів: смартфонів або планшетів, людина може швидко зорієнтуватися на місцевості або у незнайомому населеному пункті, прокласти оптимальний шлях для подорожі, проглянути карту міста, зорієнтуватися з рухом маршрутних транспортних засобів та багато іншого. І, взагалі, вчені вважають, що географічні карти сприяють не тільки глибокому осмисленню інформації, а й розвитку у людини просторового мислення, пам’яті,  уміння аналізувати, узагальнювати та робити висновки.


(No announcements have been posted yet.)