Тема 8. Прогнозний баланс активів і пасивів підприємства

Мета складання прогнозного балансу. Завдання складання прогнозного балансу. Узагальнення очікуваних змін в активі та пасиві балансу внаслідок виконання бізнес-плану. Оцінка ймовірного фінансового стану підприємства на кінець планового періоду. Вживання заходів щодо забезпечення підприємству передумов фінансової стабільності (фінансової стійкості, платоспроможності, кредитоспроможності та ліквідності боргових зобов’язань).

Інформаційна база складання прогнозного балансу активів і пасивів підприємства.

Основні етапи складання прогнозного балансу. Методичні підходи до визначення очікуваної величини основних статей активу та пасиву балансу.

Пов’язування статей активу і пасиву прогнозного балансу. Ресурсне забезпечення формування прогнозних активів. Критична оцінка прогнозних даних балансу. Коригування показників фінансового плану в цілях забезпечення підприємству фінансової стійкості та фінансової стабільності.

Взаємозв’язок між розділами активу і пасиву балансу підприємства за напрямами використання капіталу.

Вертикальний і горизонтальний аналіз прогнозного балансу активів і пасивів підприємства. Аналіз структурних змін в активі і пасиві балансу. Оцінка фінансового стану підприємства.

 


Остання зміна: Tuesday 19 January 2021 11:30 AM