Інформація про викладача

Викладач:кандидат економічних наук, доцент Мороз Олег Семенович

Кафедра: менеджменту організацій та управління проектами, ХІ корпус, ауд. Л325

E-mail: oleg.moroz.55@ukr.net

Телефон:(050) 341-75-87; (098)242-72-52

Інші засоби зв’язку: Moodle (форум курсу, приватні повідомлення); Viber; Zoom; Skype;   Facebook Messenger (https://www.messenger.com/t/100007862268892)

Дисципліни

  • Управління людськими ресурсами
  • Кадрова політика
  • Міжнародні економічні відносини
  • Економічне обґрунтування управлінських рішень та проектів
  • Інвестиційний менеджмент
  •  Основи менеджменту  маркетингу та ЗЕД
  • Менеджмент та організація виробництва

Графік консультацій

  • Вівторок 13.00 – 14.00

Біографія

У 1979 році з відзнакою закінчив Донецький державний університет (за фахом "управління персоналом та економіка праці"). З серпня 1979 р. по квітень 2013р. працював на металургійному комбінаті "Запоріжсталь", в тому числі майже 30років на посадах керівників, зокрема останні понад 12 років на посаді  заступника директора по кадрах - начальника відділу праці, управління й соціальної  політики комбінату.

З лютого 2007р. по теперішній час працює (по квітень 2013р. -  за сумісництвом, а з квітня 2013 основне місце роботи) на кафедрі "Менеджмент організацій та управління проектами" (до 31.12.2018 ЗДІА, а з 01.01.2019 Інженерного інституту ЗНУ) на посадах доцента та (з вересня 2016р.) професора кафедри.

У 2013- 2016р.р. працював (за сумісництвом) провідним фахівецем Всеукраїнського об’єднання роботодавців ГМК України "Федерація металургів України". З 2016р. – радник міського голови м.Запоріжжя (поза штатом)

Наукова робота

У 2005році, після публічного захисту дисертаційної роботи на тему "Підвищення ефективності управлінської праці у корпоративних структурах", рішенням ВАК України присвоєно науковий ступінь кандидата економічних наук (за спеціальності 08.00.07 "демографія, економіка праці, соціальна економіка і політика"), у 2013році рішенням ВАК України присвоєно вчене звання доцент кафедри менеджменту організацій, а у 2016р., рішенням вченої ради ЗДІА, присвоєно почесне звання професор ЗДІА.

Коло наукових інтересів базується на багаторічному практичному досвіді проміслового менеджжменту (як особистому, так і передовому досвіді управління на провідних металургійних підприємствах України, Росії, Німеччіни та Польші, які відвідував особисто) та узагальнення зарубіжних  практик управління, дослідження яких  відбувалось за рахунок участі у науково-практичних та навчальних семінарах в Росії, Німеччині, Великобританії, Фінляндії, Швеції, Італії, Ізраїлі, Туреччині, Китаї, Японії та  США та складає: - управління бізнес організаціями, бізнес процесами та бізнес проектами; - управління людськими ресурсами, формування та реалізаця кадрової стратегії та політики, управління соціальними відносинами; - публічні аспекти в управлінні бізнесом та їх вплив на його результативність та ефективність; - обгрунтованість управлінських рішень та проектів, міжнародний вплив та привабливість інвестицій на розвиток економіки окремих регіонів та громад.

З зазначених питань опубліковано:

-           11 колективних монографій, в тому числі 6 опублікованих за кордоном (Польща-2, Латвія-3, Франція), з яких 2 англійською мовою;

-           27 публікацій у фахових наукових виданнях, що входять до Переліку наукових фахових видань;

-           3 статті у збірниках наукових робіт, що виходят за кордоном (США, Італія та Великобрітанія);

-           6 статей у спеціалізованих виданнях;

-           9 тез доповідей на наукових міжнародна науково – практичних конференціях, в тому числі 2 конфереції за кордоном (Литва);

-           2 підручника, в тому числі 1 одноосібного авторства;

-           15 навчально-методичних посібників, в тому числі 8 посібників одноосібного авторства.


Остання зміна: Thursday 17 September 2020 11:05 AM