Презентація навчальної дисципліни

Завершальним етапом навчальної та наукової підготовки майбутніх фахівців до практичної діяльності у професійній сфері є написання та захист кваліфікаційної роботи магістра. Магістерська робота є важливою формою самостійної освітньої діяльності студента, у процесі підготовки якої він здобуває знання, вміння та навички у веденні наукових досліджень з конкретної прикладної теми, а також є кваліфікаційним документом, на підставі якого в процесі захисту екзаменаційна комісія визначає відповідність знань студента освітньому ступеню «Магістр», визначає загальноосвітню та професійну зрілість випускника, його наукову й спеціальну підготовку, уміння логічно мислити та творчо застосовувати здобуті знання у вирішенні практичних завдань, рівень підготовленості до самостійної роботи за обраною спеціальністю.

Завершальною стадією виконання наукової роботи є її редагування. Можна проводити редагування по частинах (розділах), але однаково необхідно редагувати текст цілої, скомпонованої наукової роботи. Метою редагування є перевірка наукового тексту:

-          на загальну грамотність (граматика, морфологія і синтаксис);

-          на професійну грамотність (термінологія, апарат посилань, фактологічна база, фундаментальні закони відповідної галузі науки);

-          на логічну грамотність (відповідність законам логіки, правилам аргументації й доведення);

-          на методологічну грамотність (коректне використання методологічного інструментарію філософського, загальнонаукового і спеціально-наукового рівнів);

-          на технічну і графічну грамотність у наведених таблицях, графіках, діаграмах, схемах, ілюстраціях;

-          на естетичність і виконання необхідних вимог щодо гармонійного форматування тексту.

Метою даної дисципліни є надання практичних рекомендацій студентам з оформлення результатів наукових досліджень і, зокрема, кваліфікаційної роботи магістра.

Структура дисципліни складена відповідно до основних діючих положень Державної системи стандартизації, які встановлюють загальні вимоги до структурних елементів і правил оформлювання звітів у сфері науки й техніки.


Остання зміна: Saturday 12 December 2020 22:31 PM