Презентація дисципліни

В останні роки значно зросли вимоги до математичної підготовки учнів, що беруть участь у різного рівня математичних змаганнях. Створені профільні школи нового типу успішно справляються з поставленими цілями, однак відсутність систематизованої літератури факультативного плану або ж застарілі видання не дозволяють працювати вчителю, а особливо починаючому, із повною ефективністю.

Тому підготовка студентів до викладання факультативних курсів математики і навчання методиці розв’язання задач олімпіадного рівня є актуальною задачею. Саме цьому питанню і присвячено «Задачі підвищеної складності елементарної математики», який є органічним продовженням курсу шкільної математики та методики ії викладання.

Матеріал курсу дозволяє розглянути шкільну математику і простежити єдність предмета і методу математичної науки, показати, зв'язок матеріалу шкільного курсу математики із визнаними методиками загальних концепцій, що мають теоретичну і прикладну цінність. Досить істотне місце на факультативних заняттях з математики повинно займати розв’язання задач, тому передбачається, що кожна тема супроводжується значною кількості прикладів і задач з розв’язками.

Предметом вивчення навчальної дисципліни є основні закономірності, принципи та методи навчання математиці, методи і прийоми підготовки вчителя до уроку математики, методи і прийоми організації навчання математиці на уроках факультативної та поглибленої підготовки. Основні факультативні та спеціальні варіативні курси для загальноосвітніх шкіл та шкіл з поглибленим вивченням математики, а також з методики підготовки до шкільних олімпіад з математики.


Остання зміна: Tuesday 31 August 2021 10:59 AM