Загальне
Метою викладання навчальної дисципліни « Штучні продукти харчування» є
опановування знаннями
про фізико-хімічні основи і способи виробництва штучних продуктів харчування,
освоєння практичних навичок наукового експерименту у сфері визначення
функціональних властивостей білків, як основи для розробки штучних продуктів
харчування.
Основними
завданнями вивчення дисципліни «Штучні
продукти харчування» є формування поняття про основні закономірності термодинамічної сумісності
білків і полісахаридів як базових
речовин для створення штучних багатокомпонентних
харчових систем та вплив на сумісність даних компонентів фізико-хімічних
факторів виробничого процесу створення штучних продуктів харчування.
У результаті вивчення навчальної дисципліни студент повинен:
знати:
− фізико-хімічні основи перероблення
білка у штучні продукти харчування;
− функціональні властивості білка;
− особливості рослинних,
тваринних та інших видів білків, що використовуються для виробництва штучних
продуктів харчування;
−
способи виробництва різних видів
штучних продуктів харчування.
вміти:
− застосовувати знання і навички, отримані при вивченні курсу для
вирішення технологічних і дослідницьких завдань в подальший трудовій
діяльності;
− регулювати склад і властивості
багатокомпонентних харчових систем;
− розробляти рекомендації по
оптимізації вибору режимів створення штучних продуктів харчування.
Міждисциплінарні зв’язки. Знання, отримані
студентами з дисциплін: «Неорганічна хімія», «Аналітична хімія», «Органічна хімія» є
підґрунтям для засвоєння курсу «Штучні продукти харчування».