НАШІ ПАРТНЕРИ




Одним зі способів вдосконалення обліку та аналізу господарської діяльності підприємств на сучасному етапі розвитку фінансово-економічних відносин є використання автоматизованих обліково-аналітичних систем, застосування яких дає змогу підвищити якість, оперативність, точність, об’єктивність вихідної облікової інформації та надати її користувачам у зручному вигляді для аналізу й прийняття управлінських рішень.

Діджиталізація щодня змінює вектор розвитку економічних систем загалом, та модернізації системи бухгалтерського обліку. Досвід розвинених країн переконує, що активний розвиток і впровадження діджитал-технологій у повсякденне життя становить одну з важливих умов набуття стійкої та прогресивної економіки.

На сучасному етапі господарювання рівень ефективності процесу обліку суттєво зросте, якщо його інформація є своєчасною, достовірною і повною, що обумовлює необхідність застосування комп’ютерних програм для автоматизації облікової інформації. Саме тому, в теперішніх умовах господарювання, перед підприємствами постає завдання обрати ті програмні комплекси для автоматизації обліку та оподаткування, які найбільше задовольнятимуть їхні потреби.

Навчальна дисципліна "Діджиталізація обліково-аналітичного процесу на підприємстві" спрямована на вивчення теоретичних основ впровадження і використання цифрових технологій у сферах обліку та оподаткування, підготовки бухгалтерських і податкових документів, фінансової та податкової звітності за допомогою найбільш поширених прикладних рішень і спеціалізованих комп’ютерних програм, набуття практичних навичок впровадження цифрових технологій обліку та оподаткування на підприємствах, в установах та організаціях України.

Вивчення навчальної дисципліни сприятиме розвитку аналітичного мислення, розширенню пізнавальних можливостей, активізації самостійної навчальної та професійної діяльності в умовах стрімкого поширення цифрових технологій в економічній, бюджетній, соціальній та інших сферах життя суспільства.

Знання, вміння та навички, отримані під час вивчення теоретичного курсу та проведення практичних робіт, допоможуть  не лише знати основи роботи в основних облікових комп’ютерних програмах, але й у своїй професійній діяльності вільно використовувати функціональні можливості цих програм для ведення обліку, оподаткування та оптимізації обліково-аналітичних і управлінських процесів тощо.


Кредити: 3