Мета навчального курсу − полягає в тому, щоб дати студентам комплекс знань по отриманню та властивостям біологічно активних речовин, необхідних для розуміння сучасних біологічних та медичних проблем. Курс повинен дати уявлення про токсичні властивості біологічно активних речовин, вивчити механізми детоксикації та біодеградації ксенобіотиків, механізмів репарації ДНК.
Основна увага при викладанні дисципліни приділяється навчанню студента використовувати теоретичні знання в рішенні практичних завдань; самостійно працювати з науковою літературою, аналізувати явища та виділяти закономірності при проведенні синтезу, виділення та ідентифікації хімічних сполук. Особлива увага приділяється використанню знань та навичок для самостійного вирішення науково-дослідницьких задач. Такий напрямок дозволить майбутнім фахівцям в галузі хімії застосовувати теоретичні знання органічної хімії для рішення конкретних науково-дослідницьких задач добування та дослідження біологічно активних сполук.
До навчальної та робочої програм були внесені результати наукових розробок, які розроблені на біологічному факультеті лабораторією біотехнології фізіологічно активних речовин, в тему: «Біологічно активні речовини шестичленних гетероциклів».
. Мета лабораторних робот – закріплення студентами на практиці знань по загальних властивостях, характерних реакціях різних класів органічних сполук.
Лабораторний практикум організований таким чином, що при його виконанні студенти ознайомляться з основними методами виділення, очистки, властивостями і методами одержання БАР.
Кредити: 4
Семестр: 122