Schema della sezione

  • Метою викладання  навчальної дисципліни « Штучні продукти харчування» є
    опановування знаннями про фізико-хімічні основи і способи виробництва штучних продуктів харчування, освоєння практичних навичок наукового експерименту у сфері визначення функціональних властивостей білків, як основи для розробки штучних продуктів харчування.
    Основними завданнями вивчення дисципліни «Штучні продукти харчування» є формування поняття про основні закономірності термодинамічної сумісності білків  і полісахаридів як базових речовин  для створення штучних багатокомпонентних харчових систем та вплив на сумісність даних компонентів фізико-хімічних факторів виробничого процесу створення штучних продуктів харчування.
    У результаті вивчення навчальної дисципліни студент повинен:
    знати:
    фізико-хімічні основи перероблення білка у штучні продукти харчування;
    −   функціональні властивості білка;
    −     особливості рослинних, тваринних та інших видів білків, що використовуються для виробництва штучних продуктів харчування;
    −    способи виробництва різних видів штучних продуктів харчування.
    вміти:
    застосовувати знання і навички, отримані при вивченні курсу для вирішення технологічних і дослідницьких завдань в подальший трудовій діяльності;
    −  регулювати склад і властивості багатокомпонентних харчових систем;
    −  розробляти рекомендації по оптимізації вибору режимів створення штучних продуктів харчування.
    Міждисциплінарні зв’язки. Знання, отримані студентами з дисциплін: «Неорганічна хімія», «Аналітична хімія», «Органічна хімія»   є підґрунтям для засвоєння курсу  «Штучні продукти харчування».