Przegląd sekcji
-
Метою викладання навчальної дисципліни « Штучні продукти харчування» є
опановування знаннями про фізико-хімічні основи і способи виробництва штучних продуктів харчування, освоєння практичних навичок наукового експерименту у сфері визначення функціональних властивостей білків, як основи для розробки штучних продуктів харчування.
Основними завданнями вивчення дисципліни «Штучні продукти харчування» є формування поняття про основні закономірності термодинамічної сумісності білків і полісахаридів як базових речовин для створення штучних багатокомпонентних харчових систем та вплив на сумісність даних компонентів фізико-хімічних факторів виробничого процесу створення штучних продуктів харчування.
У результаті вивчення навчальної дисципліни студент повинен:
знати:
− фізико-хімічні основи перероблення білка у штучні продукти харчування;
− функціональні властивості білка;
− особливості рослинних, тваринних та інших видів білків, що використовуються для виробництва штучних продуктів харчування;
− способи виробництва різних видів штучних продуктів харчування.
вміти:
− застосовувати знання і навички, отримані при вивченні курсу для вирішення технологічних і дослідницьких завдань в подальший трудовій діяльності;
− регулювати склад і властивості багатокомпонентних харчових систем;
− розробляти рекомендації по оптимізації вибору режимів створення штучних продуктів харчування.
Міждисциплінарні зв’язки. Знання, отримані студентами з дисциплін: «Неорганічна хімія», «Аналітична хімія», «Органічна хімія» є підґрунтям для засвоєння курсу «Штучні продукти харчування».