Topic outline

  • General

    Відтворення об’єктів живої природи – це комплекс заходів, спрямованих на підтримку й збільшення промислових запасів об’єктів видобутку й поліпшення їхнього видового складу шляхом штучного розведення й акліматизації організмів, поліпшення природних умов їхнього перебування й розмноження.

    Мета та завдання вивчення навчального курсу. Надати студентам основні відомості про заходи та засоби збереження, покращення та відтворення запасів об’єктів живої природи, механізмів поліпшення стану живих ресурсів (ЖР). Надати загальні відомості стосовно стану використання ЖР на Україні у порівнянні із іншими країнами світу.

    У результаті вивчення навчальної дисципліни студент повинен

    Знати:

             що формування знань і умінь майбутніх висококваліфікованих фахівців біологів ґрунтується на сучасних наукових досягненнях, використанні передового досвіду в питаннях, пов'язаних з вивченням, розробкою та застосуванням на практиці основних технологічних процесів в рибництві

    Вміти:

    розробити науково обґрунтовані заходи спрямовані на підтримку й збільшення промислових запасів об’єктів видобутку й поліпшення їхнього видового складу шляхом штучного розведення й акліматизації організмів, поліпшення природних умов їхнього перебування й розмноження.

    Згідно з вимогами освітньо-професійної  програми студенти повинні досягти таких результатів навчання (компетентностей) які характеризуються:

    –          оволодіти теоретичними знаннями щодо методів відтворення тварин;

    –          здатністю оцінювати стан та структуру природних угруповань та популяцій;

    –          навичками управління об’єктами живої природи, що існують у вільних чи напіввільних умовах.


  • Topic 1

    • Topic 2