ЗМ 4. Завдання 2

Що зробити?

Додайте до текстової публікації, яку ви створили в попередньому завданні, кілька елементів мультимедіа. Надішліть на перевірку лінк на ваш матеріал і кілька речень обґрунтування своїх творчих рішень (чому саме такі мультимедіа ви додали).


Як зробити?


ЯКЩО ВИ ОБРАЛИ АУДІОФОРМАТ...

Ознайомтесь із матеріалом посібника "Мультимедійність в інтернет-журналістиці" на стор. 9-16.

Почитайте наукову статтю про подкасти в інтернет-медіа (завантажити внизу).

Подивіться, як працюють з аудіоформатом журналісти "Української правди": ПОДКАСТИ. Зверніть увагу на те, як вони оформлюють подкасти, як  презентують їх у соцмережах. Також прегляньте подкасти The Village УкраїнаBBCReporters, Куншт.

Після цього створіть власний подкаст і розмістіть його на Mixcloud або Soundcloud. Після цього ви зможете легко "вмонтувати" його у вашу інтернет-публікацію на сайті.


ЯКЩО ВИ ОБРАЛИ ВІДЕОФОРМАТ...

Прочитайте в посібнику "Мультимедійність в інтернет-журналістиці" стор. 22-32

Самостійно знайдіть на Youtube, в Instagram і Tik-Tok сторінки ЗМІ з журналістськими відео, перегляньте.

Підготуйте власний подібний відеоматеріал, опублікуйте його спочатку на Youtube, потім додайте до вашої текстової публікації на сайті training.newmedia.zp.ua.

"Сировиною" для вашого відео може послугувати будь-яка самостійно здобута інформація репортажного характеру або щось із інтернету. Якщо послуговуєтесь чужою інформацією, не забудьте подати посилання на джерела.


ЯКЩО ВИ ОБРАЛИ ГРАФІКУ...

Прочитайте в посібнику "Мультимедійність в інтернет-журналістиці" стор. 39-53 стор.

За допомогою програми Canva, або будь-якої іншої подібної програми, створіть інфографіку і додайте її до вашої інтернет-публікації, завантаживши на сайт або за допомогою гіперпосилання на вебресурс, де ви її розмістили. 

Бажано, щоб ця інфографіка розширювала зміст вашої публікації, містила цінну, корисну для людей інформацію. Рекомендовані джерела, звідки можна брати дані: сайт Українські традиції, ВСВІТІ, результати соц. досліджень Центру Разумкова, українська Вікіпедія, Енциклопедія Сучасної України, сайт Літцентр.


Замість інфографіки можна виготовити карикатури, фотожаби, меми.

Для натхнення: