Практичне завдання 4

Питання 

1. Які питання розвитку персоналу дозволяє вирішувати оцінка персоналу в організації? 

2. Які кадрові рішення у сфері розвитку персоналу можна приймати на основі оцінки працівників? 

3. Що Ви розумієте під поняттям "атестація персоналу", і чим воно відрізняється від «оцінки персоналу»? 

4. Перелічіть цілі атестації працівників, що в найбільшому ступені пов’язані із забезпеченням розвитку персоналу?

5. Які є види атестації працівників? Чим вони відрізняються один від одного? Які існують нетрадиційні підходи до атестації персоналу? Які їх переваги порівняно з традиційною методикою проведення атестації? 

6. Який закордонний досвід проведення атестації, на Вашу думку, у найбільшому ступені сприяє подальшому розвитку персоналу? Які відмінності в атестації персоналу на вітчизняних підприємствах та за кордоном? 

7. Які наслідки для розвитку персоналу може дати атестація співробітників в організації? 

8. Які ефекти може отримати організація в разі правильного проведення атестації персоналу? Який є найбільш бажаним або важливим? Поясніть свою думку. 

9. Яким чином можна виміряти ефективність розвитку персоналу?


Ситуаційне завдання 

1. Запропонуйте показники для оцінки ефективності Вашого навчання в університеті. Обґрунтуйте свій вибір. 

2. Складіть анкету для оцінки старости групи методом 360 градусів та проведіть оцінку. Про що свідчать отримані результати? 

3. У додатку наведено приклад оціночного листа співробітника організації. Уважно вивчіть його. Що, на Вашу думку, не врахували його розробники? Які можуть виникнути труднощі в процесі атестації? 

4. Визначити перелік та зміст компетенцій, якими, на Вашу думку, має володіти випускник спеціальності «Управління персоналом та економіка праці». Яким чином, на Вашу думку, можна оцінити рівень володіння ними? 

5. За якими складовими можна оцінити конкурентоспроможність працівника на ринку праці (внутрішньому та зовнішньому)? Запропонуйте алгоритм такої оцінки. 

6. Які, на Вашу думку, чинники (зовнішні та внутрішні) визначають Вашу особисту конкурентоспроможність на ринку праці? Проранжуйте їх за рівнем впливу на Вашу конкурентоспроможність.