Завдання 5

 «… Існує дві Куби: Куба для туристів, Куба вільна і Куба для кубинців – зовсім інша Куба. Навіть дві валюти існує там. Для туристів продають валюту куки. Кук – трохи дорожче долара і трохи дешевше євро. Куки – це все дороге. Куки – це таксі, готелі, ресторани, ром, дискотеки, оренда машин і дорогі супермаркети. Куки – для розкішного життя.

Супермаркети там чимось схожі на наші. Вони бідніші, звичайно, але там є навіть французький сир. На всю Гавану є тільки два таких супермаркети. Вони або для туристів, або для дуже багатих місцевих жителів. Якщо ж ти кубинець, то тобі потрібні песо. Песо – це їжа за картками, це проїзд у маршрутках і, взагалі, бідне життя. Кубинець, який працює на державній службі, отримує 20 доларів на місяць. А турист за один долар купує баночку фанти, тому йде жорстоке розмежування між туристом і місцевим жителем».

Наведені слова належать ведучому телепередачі «Світ навиворіт» Дмитру Комарову і характеризують реалії життя Куби. Який термін міжкультурної комунікації позначає таку форму дискримінації населення, як вимушене відділення частини населення за національною, расовою, релігійною чи іншою ознакою?