ПЗ-3

Практичне заняття

Тема. Академічна культура та академічна доброчесність

1. Візьміть участь у анонімному опитуваннях на тему «Що Ви знаєте про академічну грамотність» і «Ваше ставлення до академічної доброчесності». Проаналізуйте результати проведеного опитування. Зробіть узагальнення щодо обізнаності та ставлення здобувачів вищої освіти до академічної грамотності та доброчесності.

2. Опрацюйте статтю 42 Закону України «Про освіту» (редакція від 16.11.2020 р. Проаналізуйте кодекси честі різних закладів вищої освіти України. Проаналізуйте якими моральними принципами мають керуватися члени університетської спільноти; як визначається поняття «академічна чесність»; що є неприйнятним для студентів і працівників досліджуваних ЗВО. Заповніть таблицю «Основні принципи академічної доброчесності». Сформулюйте загальні правила дотримання академічної доброчесності усіма учасниками освітнього процесу.

3. Розгляньте форми академічної нечесності. Заповніть таблицю «Основні форми академічної нечесності». Напишіть есе на тему «Академічна нечесності: проблема поведінки студентів чи викладачів».