Анотація

Проєкт — це обмежений часовими рамками процес, що має визначений початок та кінець, зазвичай обмежений датою, але також може обмежуватися фінансуванням або досягненням результатів, який здійснюється для реалізації унікальних цілей та завдань.
Управління проєктами — методологія (мистецтво) організації, планування, керівництва, координації трудових, фінансових і матеріально-технічних ресурсів упродовж проєктного циклу, спрямована на ефективне досягнення його цілей шляхом застосування сучасних методів, техніка і технології управління для досягнення визначених в проєкті результатів по складу і об'єму робіт, вартості, часу, якості і задоволенню учасників проекту.
Головним завданням проєктного управління є досягнення всіх цілей та виконання завдань проєкту, одночасно виконуючи зобов'язання щодо наперед визначених обмежень проєкту. Типовими обмеженнями є межі та зміст проєкту, час, бюджет. Другорядним завданням, але більш амбітним, є оптимізація, розподілення та інтеграція завдань, необхідних для досягнення наперед визначених цілей.
Тому метою викладання дисципліни «Керування проєктами та оптимізація проєктних рішень в будівництві» є надання студентам необхідні знання з основ управління проектами, допомогти їм оволодіти теоретичними знаннями та джерелами підвищення ефективності управління проєктами, удосконалення вибору рішень в нових економічних умовах, а також поняття оптимізації рішень, вибору критеріїв оптимальності та діалектики оптимальних задач, порядку та стандартів їх розв’язання.
(Поки що не було опубліковано жодних оголошень.)