Що робити з курсами, які вже не читаються (резервні копії та архів кафедри)

На кожній кафедрі є розділ "archive".
Курси, які перебувають в цьому розділі, не впливають на статистику кафедри. Там можна зберігати варіативні курси, які читатимуться наступного семестру, а також курси, викладання яких завершилося.
Кафедра може подати заявку на перенесення курсу в розділ "archive" тільки в тому разі, якщо курс зразково наповнений навчальними матеріалами. Для варіативних курсів, які читатимуться не скоро, повинні бути виконані вимоги: 
  • заповнений нульовий модуль, є рекламний матеріал;
  • курс налаштовано, відповідно до інструкції.
Порожні і недозаповнені курси, викладання яких завершилося, а також курси будь-якої якості, які викладаються в поточному семестрі, заборонено переносити в розділ "archive" з метою покращення статистики.

Крім того, щоб зберегти дані на випадок, якщо дисципліна ще знадобиться в майбутньому, ми рекомендуємо викладачам робити резервні копії (бекапи) - спеціальні, придатні для зчитування системою moodle файли, які зберігатимуться на вашому комп'ютері:

Щоб зробити резервну копію курсу

1. У меню праворуч відкрийте меню, яке розкладається з іконкою та виберіть пункт "Резервна копія".

2. Натисніть внизу кнопку "Перейти до заключного етапу"

3. Почекайте, поки індикатор процесу не покаже 100% та натисніть "Продовжити"

4. Скачайте собі файл. Не забудьте перейменувати файл так, щоб не забути, яка це дисципліна.


Щоб відновити курс, який був збережений у резервний файл
  1. У меню праворуч відкрийте меню, яке розкладається, з іконкою та виберіть пункт "Відновлення". Перетягніть файл на поле з синьою стрілкою. Завантажте файл на сервер - і натисніть "Відновлення".
  2. Виберіть потрібні пункти перед відновленням. Вам треба вибрати "Відновити новий курс". ("відновлення до іншого курсу" пригодиться у випадку, якщо вам треба буде об"єднати два курси в один)

Остання зміна: Thursday 27 August 2020 08:54 AM