Інформація про автора курсу

Зацний Юрій Антонович
Доктор філологічних наук, професор, заслужений діяч науки і техніки
професор, доктор філологічних наук
Дисципліни
·                     Cоціолінгвістика
·                     основи неології та проблеми перекладу неологізмів
·                     практика перекладу з основної іноземної мови
Біографія
Народився 6 травня 1943 р. У 1970 році закінчив Горлівський педагогічний інститут іноземних мов. У 1976 році захистив кандидатську дисертацію на тему: «Вплив американського варіанта англійської мови на британський на лексико-семантичному рівні». У 1999 році захистив докторську дисертацію на тему: «Розвиток словникового складу сучасної англійської мови» у Київському національному університеті імені Тараса Шевченка. 1998 року і до теперішнього часу – на посаді завідувача кафедри теорії та практики перекладу з англійської мови. У 2000 році отримав атестат професора кафедри теорії та практики перекладу.
Має почесні звання: «Відмінник Освіти України» 2003 р.; «Заслужений діяч науки і техніки України» 2009 р., «Лауреат державної стипендії видатним діячам освіти» 2014 р.; «Академік академії наук Вищої школи України» 2016 р.
Наукова робота
Коло наукових інтересів: соціолінгвістика, неологія, розвиток словникового складу англійської мови.
Керівник наукової школи «лінгвальні, соціоолінгвальні і перекладацькі параметри розвитку словникового складу англійської мови». За результатами керівництва школою підготовлено 4 доктори і більше 20 кандидатів наук, надруковано понад 100 наукових праць, серед яких 16 монографій і словників (з них – 4 видано з грифом МОН).

Ostatnia modyfikacja: Tuesday, 24 August 2021, 16:42