Рекомендована література

Рекомендована література

Основна:

1. Зименковский Б., Музыченко В., Ниженковская И. Biological and Bioorganic Chemistry in 2 books. Book 1. Bioorganic Chemistry. Киев : Медицина, 2019. 288 с.

2. Лисиця А.В. Біохімія. Практикум : навчальний посібник. Суми : Університетська книга, 2019. 240 с.

3. Павлоцька Л., Дуденко Н., Левітин Є. Біологічна хімія : підручник. Суми : Університетська книга, ЗАПОРІЗЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ БІОЛОГІЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ Силабус навчальної дисципліни 2019. 513 с.

4. Павлоцька Л., Дуденко Н., Дімітриєвич Л., Божко Н. Біологічна хімія : підручник. Суми : Університетська книга, 2019. 379 с.

5. Зіменковський Б.С., Музиченко В.А., Ніженковська І., Сирова Г. Біологічна і біоорганічна хімія. У 2 книгах. Книга 1. Біоорганічна хімія. Київ : Медицина, 2017. 272 с.

Додаткова:

1. Сибірна Н.О. Хімія білка. Львів : Видавництво ЛНУ ім. Івана Франка, 2010. 394 с.

2. Скопенко О.В., Кравченко О.О., Остапченко Л.І. Тестові завдання та методичні рекомендації до їх розв’язання з курсу Хімія біоорганічна : для студентів заочної форми навчання освітньо-професійної програми бакалавра за напрямом 040102 – біологія. Київ, 2012. 66 с. 

Інформаційні ресурси

1. Синтез пептидів. – Peptide synthesis. URL: https://wikinew.wiki/wiki/Peptide_synthesis

2. Загальні відомості про пептиди. URL: https://studfile.net/preview/9762683/

3. Якісні реакції на амінокислоти. URL: https://www.youtube.com/watch?v=dxTJD-9DN2Q

4. Лекція № 12. Амінокислоти. Пептиди. Уявлення про структуру білків. URL: http://chemistry.univer.kharkov.ua/files/Lecture_Intro_to_OrganicChemistry_2020_12.pdf

5. Васильківська М.К., Пенчук Ю.М. Сучасний стан та перспективи біотехнологічних методів виробництва амінокислот. URL: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/bitstream/123456789/4837/1/CURRENT%20STATUS%20AND%20FUTURE%20PR ODUCTION%20BIOTECHNOLOGICAL%20METHODS%20OF%20AMINO%20ACIDS.pdf

6. Розуміння біохімічних процесів як запорука увспішного лікування захворювань. URL: http://www.health-medix.com/articles/misteztvo/2016-06-22/ML_3-4_2016_Korost.pdf

7. Методи одержання L-амінокислот. URL: https://lifelib.info/microbiology/biotechnology_1/116.html

 

 


Последнее изменение: Thursday, 3 October 2024, 11:47