Практичне завдання 2

Проблемні питання 

1. Які кроки слід зробити для складання плану розвитку персоналу? Які з них найбільш важливі і чому? Обґрунтуйте відповідь.

2. Чим відрізняються поняття проекту, програми та плану розвитку персоналу? Що в них є спільним, а що відмінним? 

3. Хто і яким чином може ініціювати проект розвитку персоналу? 

4. Яка з форм планування розвитку персоналу є більш поширеною на сучасних підприємствах і чому? Якщо брати до уваги стадії життєвого циклу організації та стратегії її розвитку, то які форми планування будуть найбільш ефективними? 

5. Які з методів визначення потреби в навчанні є більш дієвими та ефективними при плануванні розвитку персоналу? Чи змінюється ефективність цих методів при зміні зовнішнього середовища функціонування організації, при зміні стратегії її діяльності? 

6. Які етапи створення ІПР співробітника є найбільш важливими і чому? Наявність помилки на яких етапах може звести нанівець планування розвитку та знизити мотивацію працівників до ефективної праці?


Ситуаційне завдання:

1. Намалюйте яким чином взаємопов’язані та взаємообумовлені процеси з яких складається розробка проекту розвитку персоналу. 

2. Зробіть декомпозицію цілей для проекту розвитку креативного мислення працівників (студентського самоврядування в університеті або на факультеті; ключових компетенцій студентів спеціальності «Управління персоналом»; розвитку наукової діяльності студентів). 

3. Складіть рейтинг найбільш та найменш впливових факторів, що визначають потребу в розвитку персоналу в організації. 

4. Складіть перелік та рейтинг факторів, які визначають потребу в розвитку викладачів та студентів.