Тема рефератів

1.         Складові частини молока.

2.         Фактори стабільності білків в розчині.

3.         Класифікації білків молока.

4.         Казеїну із молока та його властивостям.

5.         Шляхи виділення казеїну із молока.

6.         Білки у молочній сироватці після осадження казеїну   кислотою.

7.         Фізико-хімічні властивості молочного жиру.

8.         Властивості лактози молока.

9.         Сольова рівновага в молоці.

10.     Ферменти молока.

11.     Основні фізико-хімічні властивості молока.

12.     Явище ліполізу в молоці.

13.     Пороки смаку і запаху молока біохімічного характеру .

14.     Які причини і міри попередження окисленого смаку молока .

15.     Методи визначення фальсифікації молока і  молочних    продуктів .

16.     Склад сухого обезжиреного молочного залишку вершкового масла .

17.     Фактори впливу на стабільність жирової фази вершків.

18.     Фізико-хімічні і біохімічні процеси підготовки вершків до збивання.

19.     Структура масла, вплив цього показника  на його консистенцію.

20.     Процеси формування смаку і запаху солодко- і кисло вершкового масла.

21.     Пороки консистенції масла хімічного характеру.

22.     Біохімічна характеристика сиропригодності молока.

23.     Фізико-хімічні і біохімічні основи обробки згустку і сирної маси.

24.     Біохімічні процеси при визріванні сирів.

25.     Процеси формування консистенції, смаку і запаху сиру.

26.     Пороки сирів біохімічного характеру.

27.     Біохімічні основи виробництва кисло-молочних продуктів.

28.     Пороки  кисло-молочних продуктів фізико-хімічного і біохімічного характеру.

29.     Фізико-хімічні процеси виробництва морозива.

30.     Методи консервування  при виробництві молочних консервів.

31.     Фізико-хімічний механізм стійкості  білків молока при згущені і стерилізації.

32.     Вплив кислотності молока і режимів пастеризації на вязкість згущеного молока.

33.     Причини пороки «запустіння» згущеного молока і міри його попередження.

34.     Вплив способу коагуляції білка на вміст мінеральних речовин в технічному казеїні.

35.     Використання казеїнату натрію в молочній і харчовій промисловості.

             36. Механізм термокальцієвої коагуляції білків обезжиреного молока

Ostatnia modyfikacja: Monday, 18 May 2015, 19:25