Критерії оцінювання

Види контролю і система накопичення балів 

При викладанні курсу використовується поточний і підсумковий контроль навчальних досягнень студентів. Контроль і оцінювання навчальної діяльності з дисципліни «Аналіз токсичних речовин у харчових продуктах» здійснюється за 100- бальною шкалою. Співвідношення між поточним і підсумковим контролем у загальній оцінці навчальної діяльності студента з дисципліни становить 60:40.

 

 

 

Вид контрольного заходу

Кількість контрольних

заходів

Кількість

балів за 1 захід

 

Усього балів

 

1

Виконання лабораторної роботи та її захист

Терміни виконання – тиждень

після лабораторної роботи

 

6

 

3

 

18

 

 

2

Контрольна робота за результатами вивчення матеріалу Розділу 1 (Проводиться в письмовому

вигляді)

 

 

1

 

 

0-15

 

 

15

 

 

 

3

Самостійне проходження тестів за матеріалом Розділу 1 у системі електронного

забезпечення навчання ЗНУ (за умови виконання тестів не менше ніж на 85%. Кількість спроб не враховується. Час не обмежено)

 

 

 

1

 

 

 

0-6

 

 

 

6

 

 

4

Контрольна робота за результатами вивчення матеріалу Розділу 2 (Проводиться в письмовому

вигляді)

 

 

1

 

 

0-15

 

 

15

 

 

 

5

Самостійне проходження тестів за матеріалом Розділу 2 у системі електронного

забезпечення навчання ЗНУ (за умови виконання тестів не менше ніж на 85%. Кількість спроб не враховується. Час не

обмежено)

 

 

 

1

 

 

 

0-6

 

 

 

6

6

конт роль

Індивідуальне практичне завдання

1

 

 

15


 

 

 

Залік

 (проводиться під час сесії)

 

 

 

 

           25

Усього

11

 

100

 

 Поточний контроль передбачає проведення лабораторних занять в аудиторії та оцінювання їх виконання. Лабораторне заняття складається з двох частин: перша частина

– теоретична, передбачає перевірку володіння студентами теоретичними положеннями та застосування їх під час виконання практичних завдань і розв’язання задач виявлення ступеня засвоєння теоретичного матеріалу; друга частина, експериментальна, включає виконання лабораторної роботи і оформлення звіту з неї. Лабораторні роботи містять в собі індивідуальні (лабораторні або практичні) завдання з кожної теми розділу. Лабораторна робота має бути оформлена у лабораторному журналі та здана викладачеві до встановленого планом терміну. Оцінка за лабораторне заняття складається наступним чином: 1 бал – за виконання домашньої самостійної роботи; 1 бал – за володіння теоретичними основами експериментальної роботи; 1 бал – за виконання лабораторної роботи, її оформлення та захист. Можна отримати в кожному розділі 6-18 балів за результати навчальної діяльності під час лабораторного заняття.

Після вивчення тем з кожного розділу студенти самостійно проходять контрольне тестування в електронному вигляді в системі MOODLЕ. Можна отримати в кожному розділі 0-6 балів.

 Підсумковий контроль складається з індивідуального практичного завдання та проведення заліку

 Результати виконання студентом індивідуального практичного  завдання оцінюється за такою шкалою:

Вступ (1 бал): формулювання необхідності зазначених знань для професійного становлення майбутнього хіміка.

Основна частина (1-7 балів): повнота розкриття питання (1-2 бали); опрацювання сучасних наукових інформаційних джерел (1-3 бали); цілісність, систематичність, логічна послідовність викладу (1-2 бали).

Висновки (1-2 бали): уміння формулювати власне відношення до проблеми, робити аргументовані висновки.

Акуратність оформлення письмової роботи (1 бал).

Підготовка комп’ютерної презентації (1-4 бали), уміння користуватися Інтернет ресурсом (1 бал); підбір і логічне розміщення графічних і фотозображень (1-2 бали); слайд-шоу (близько 10 слайдів) (1 бал).

Загальна оцінка визначається як сума балів, отриманих студентом по кожному пункту. Виконання індивідуального завдання оцінюється 0- 15 балів.

До складання заліку допускаються студенти, які набрали мінімально 35 балів з 60 можливих.

Шкала оцінювання: національна та ECTS

 

За шкалою ECTS

За шкалою університету

За національною шкалою

 

Екзамен

 

Залік

A

90 – 100

(відмінно)

 

5 (відмінно)

 

 

 

 

Зараховано

B

85 – 89

(дуже добре)

 

4 (добре)

C

75 – 84

(добре)

D

70 – 74

(задовільно)

 

3 (задовільно)

E

60 – 69

(достатньо)

 

FX

35 – 59

(незадовільно – з можливістю повторного складання)

 

 

2 (незадовільно)

 

 

Не зараховано

 

F

1 – 34

(незадовільно – з обов’язковим повторним курсом)


Ostatnia modyfikacja: Friday, 13 December 2019, 00:22