Література
Основна
1. Павлоцкая Л.Ф., Дуденко И.В., Евлаш В.В. Пищевая, биологическая ценность и безопасность сырья и продуктов его переработки. Киев: ИНКОС, 2007. 287с.
2. Дубініна А.А., Малюк
Л.П., Селютіна Г. А. та інші. Токсичні
речовини у харчових продуктах та методи їх визначення. Київ: Либідь, 2007. 375
с.
3. Вуглеводи: навчальний посібник (рекомендовано МОНУ) / О.О. Шубін, Л.В. Дуленко, Ю.А. Горяйнова. – Донецьк: ДонДУЕТ, 2002. – 120 с.
4. Харчова хімія: навчальний посібник (рекомендовано МОНУ) / Л.В. Дуленко, Ю.А. Горяйнова, А.В. Полякова [та ін.]. – К.: Кондор, 2011. – 248с.
5. Парамонова Т.Н. Експрес-методы оценки качества продовольственных товаров. Москва: Економика, 1988. 108 с.
6. Максимец В.П. Контроль качества напитков. Москва: Економика, 1988. 93 с.
7. Антипова Л.В., Глотова И.А., Рогов И.А. Методы исследования мяса и мясных продуктов. Москва: Колос, 2004. 571 с.
8. Нечаев А.П., Траубенберг С.В., Кочеткова А.А. и др. Пищевая химия /Под ред. Нечаева А.П. Санкт-Петербург: ГИОРД, 2001. 592 с.
9. Сухарева О.Ю., Базель Я.Р., Сухарев С.М. Методичні вказівки до лабороторного практикуму з курсу «Аналіз природних об’єктів і продуктів харчування». Ужгород: Національний університет, 2002. 100 с.
10. Ковбасенко В.М. Ветеринарно-санітарна експертиза з основами технології і стандартизації продуктів тваринництва. Т. 1 / В.М.Ковбасенко. Одеса:ТЕС, 2012.‒ 456 с.
11. Горбатова К.К. Биохимия молока и молочних продуктов: учебн. пособ./ К.К. Горбатова. – М.,1992. – 143 с.
12. Кэмпбел Дж.Р. Производство молока: учебн. пособ. / Дж.Р. Кэмпбел, Р.Т. Маршал. – М.,1990. – 700 с.
13. Пещук Л.В. Основи тваринництва і ветеринарно-санітар на експертиза м'яса та м'ясних продуктів / Л.В. Пещук. – К.: Центр учбової літератури, 2011. – 325 с.
14. Рогов И.А. Технология мяса и мясных продуктов / И.А.Рогов. А.Г.Забашта, Г.П.Казюлин. – М.: Колос, 2009. – 565 с.
15. Лашко Н.П. Хімія і фізика молока та м'ясо-молочних продуктів: навчально-методичний посібник/ Н.П. Лашко, Г.Ф. Дударєва – Запоріжжя: ЗНУ, 2012. – 62 с.
16. Власенко В. В. Біохімія м'яса : навч. посіб. / В. В. Власенко, В. П. Славов, О. І. Шубенко. – Житомир : Вид-во ЖДУ ім. І. Франка, 2013. – 170 с.
17. Снегирёва И.А. Современные методы исследования качества пищевых продуктов: учебн. пособ. / Под ред. И.А. Снегирёва. ‒ М., 1999. – 220 с.
18. Тепл А. Химия и физика молока: учебн. пособ. /А. Тепл. ‒ М.,1989.‒ 610 с.
19.Хоменко В.И. Гигиена получения и ветсанконтроль молока по государственному стандарту: учебн. пособ. / В.И. Хоменко. ‒ К., 1998.‒ 400 с.
Додаткова
1. Поздняковський В.М. Гигиенические основи питания, безопасность и експертиза продовольственных товаров. Новосибирск: Новосибирский університет, 1999 448 с.
2. Пономарьов П.Х., Сирохман І.В. Безпека харчових продуктів та продовольчої сировини. К.: Лібра, 1999. 272 с.
3. Постанова КМ. України від 10.01.2002р. № 14. Про затвердження Міжгалузевої комплексної програми «Здоров’я нації на 2002 – 2011 роки».
4. Донченко Л.В., Надтыка В.Д. Безопастность пищевого сырья и продуктов питания. Москва: Пищевая промышленность, 1999. 352 с.