Теми індивідуальних завдань

1.Харчові добавки в продуктах.

2.Санітарні правила і норми застосування  харчових добавок.

3.Причини створення поширення  і використання харчових добавок.

4.Позитивні та негативні наслідки використання харчових добавок.

5. Вітаміни як добавки в продуктах харчування.

6. Джерела надходження та норми споживання вітамінів в  харчових раціонах.

7.Шляхи забезпечення шляхових раціонів дефіцитними вітамінами.

8. Класифікація та маркування вітамінів.

9. Втрати вітамінів при кулінарній обробці харчових продуктів. 

10. Фізико-хімічні методи визначення  вмісту харчових добавок і вітамінів в продуктах харчування.

11. Методи визначення летючих галоген органічних добавок у питній воді.

12. Методи визначення харчових консервантів.

13. Методи визначення замінників цукру.

14.Методи визначення харчових ароматизаторів.

15.Методи визначення синтетичних харчових барвників.

16.Фізико-хімічнгі методи визначення катехінів та вітаміну С в рослинній сировині.

17. Загальні методи визначення харчових добавок: атомна спектрометрія, спектрометрія, потенціометричні методи аналізу, хроматографія.

18. Харчова, біологічна цінність та безпечність продовольчої сировини та продуктів її переробки.

19. Визначення вітаміну А в жирах.

20. Якісні реакції  на вітаміни групи Д, Е, К.

21. Технологічні прийоми забезпечення харчових раціонів дефіцитними вітамінами.

22. Позитивні та негативні аспекти використання харчових добавок.


Ultime modifiche: Monday, 5 April 2021, 01:12