Короткий опис курсу

Програма з курсу „Риторичні основи журналістики” відповідає навчальному плану факультету журналістики Запорізького національного університету.

Курс „Риторичні основи журналістики” розрахований на студентів 3 курсу факультету журналістики напряму підготовки «Журналістика».

Курс складається зі вступу й таких розділів: “Теоретичні засади риторики”, “Основні поняття риторики”, “Історичний розвиток риторичної науки”.

Курс „Риторичні основи журналістики”  подає відомості про риторику як науку і мистецтво переконуючої комунікації. Засвоєння цього курсу передбачає поряд з лекційною формою роботи виконання різноманітних видів практичних завдань. Також рекомендуємо студентам укладати власний словничок опрацьованих слів і словосполучень із записом їх значення й наголосом. Теоретична частина  курсу передбачає ознайомлення студентів з основними поняттями, розділами, законами класичної риторики, а також із засадами мовної майстерності. Практична частина курсу спрямована на удосконалення професійної майстерності майбутнього журналіста у сфері мовленнєвої комунікації.

Курс складається з 2 навчальних модулів.

За підсумками вивчення курсу студент 3 курсу повинен знати ключові  поняття, розділи та закони як класичної, так і сучасної риторичної науки.

У процесі вивчення курсу „Риторичні основи журналістики” студент повинен уміти аналізувати та членувати тексти різних типів, визначати тему, тези, докази, мовні засоби та доцільність кожного слова в тексті; розрізняти тропи і фігури української мови; використовуючи свої знання й досвід інших промовців, продукувати тексти різних типів промов з потрібної теми і для різних ситуацій та використовувати їх у власній практичній діяльності

Остання зміна: Wednesday 8 February 2017 20:35 PM