Рекомендована література
Методичне забезпечення
1. Лашко Н.П.., Ткачук О.В.Хімія харчових речовин: Навчально-методичний посібник для студентів спеціальності « Хімія». – Запоріжжя: ЗНУ, 2009. – 127 с.
2. Курс лекцій з хімії харчових добавок і вітамінів (презентації лекцій): сайт ЗНУ.
3. НМКД з хімії харчових добавок і вітамінів.
4. Наочність: таблиці, схеми, рисунки, стенди.
5. Відеофільми.
6. Методичні розробки до написання індивідуального завдання.
7. Методичні розробки до самостійної роботи.
8. Тестові завдання.
Рекомендована література
Основна
1. Павлоцкая Л.Ф. Пищевая, биологическая ценность и безопасность сырья и продуктов его переработки / Павлоцкая Л.Ф. – К.: ИНКОС, 2007. – 287с.
2. Дубініна А.А.Токсичні речовини у харчових продуктах та методи їх визначення / Дубініна А.А. – К.: Профессионал, 2007. –375 с.
3. Парамонова Т.Н. Експрес-методы оценки качества продовольственных товаров / Парамонова Т.Н.– М .: Економика, 1988. – 108 с.
4. Максимец В.П. Контроль качества напитков. /Максимец В.П.– М.: Економика, 1988. – 93с.
5. Антипова Л.В. Методы исследования мяса и мясных продуктов. /Антипова – М.: Колос, 2004. – 571 с.
6. Нечаев А.П. Пищевая химия /Нечаев А.П.– СПб: ГИОРД, 2001. – 592 с.
7. Сухарева О.Ю. Методичні вказівки до лабороторного практикуму з курсу «Аналіз природних об’єктів і продуктів харчування»/ Сухарева О.Ю. – Ужгород.: Національний університет, 2002. –100с.
Додаткова
1. Поздняковский В.М. Гигиенические основы питания, безопасность и експертиза продовольственных товаров /Поздняковский В.М. – Новосибирск.: Новосибирский университет, 1999. – 448 с.
2. Пономарьов П.Х. Безпека харчових продуктів та продовольчої сировини / П.Пономарьов , І.Сирохман. – К.: Лібра, 1999. – 272с.
3. Постанова КМ України від 10.01.2002р. № 14 “ Про затвердження Міжгалузевої комплексної програми “Здоров’я нації на 2002 – 2011 роки”.
4. Донченко Л.В. Безопастность пищевого сырья и продуктов питания / Донченко Л.В. – М.: Пищевая промышленность, 1999. – 352с.
5. Перелік продукції, що підлягає обов’язковій сертифікації в Україні. Наказ №28 Державного комітету з питань технічного регулювання та споживчої політики від 01.02.2005р.
Інформаційні ресурси
1. http://www.twirpx.com/file/73212/: Пищевая химия.
2. http://www.dietolog.org/components/food-toxins: Токсические вещества в пище.
3. http://otherreferats.allbest.ru/chemistry/00213437_0.html: Химия пищевых
продуктов.
4. http://analyticco.ru/about/news/497/: Анализ пищевых продуктов.