Indice degli argomenti

  • спеціальність 102 хімія

    Метою викладання навчальної дисципліни «Хімія і фізика молока та м’ясо-молочних продуктів» є дати студентам комплекс теоретичних знань та практичних навичок з основних фізико-хімічних і біохімічних властивостей молока та м’яса, навчити самостійно застосовувати методики вивчення хімічних процесів, що лежать в основі сучасних технологій виробництва та зберігання м’ясо-молочної продукції.

    Основними завданнями вивчення дисципліни «Хімія і фізика молока та мясо-молочних продуктів» є:

    1.  Засвоїти складові частини молока і м’яса.

    2. Вивчити фізико-хімічні властивості молока і м’яса.

    3. Вивчити фізико-хімічні властивості і біохімічні процеси при зберіганні і первинній обробці молока.

    4. Вивчити фізико-хімічні і біохімічні процеси при технологічній переробці та  зберіганні м’яса.

    Згідно з вимогами освітньої (освітньо-професійної, освітньо-наукової) програми студенти повинні досягти таких результатів навчання (компетентностей):

    -   засвоїти сутність біохімічних процесів, які відбуваються при виробництві і зберіганні  м’ясо-молочної продукції;

    -   усвідомлювати та оптимально вибирати технологічні режими обробки і переробки молока і м’яса;

    -   вміти розробляти заходи, які попереджають виникнення дефектів м’ясо-молочних продуктів;

    -   використовувати сучасні методи дослідження для визначення якості м’ясо-молочних продуктів;

    -   готувати до аналізу об’єкти дослідження;

    -   виконувати заміри в межах  лабораторного практикуму;

    -   аналізувати одержані експериментальні результати‚ враховувати різні види похибок.

     Міждисциплінарні зв’язки.

    Знання, отримані студентами з дисципліни «Хімія і фізика молока та м’ясо-молочних продуктів» дозволяють закріпити знання з фізики, техніки експерименту, аналітичної‚ неорганічної  та  органічної хімії, що дозволяє в процесі навчання пояснювати сутність біохімічних процесів, які відбуваються при виробництві і зберіганні  м’ясо-молочної продукції, оптимально вибирати технологічні режими обробки та переробки молока і м’яса, розробляти заходи, які попереджають виникнення дефектів м’ясо-молочних продуктів, оцінювати якість м’ясо-молочних продуктів сучасними методами дослідження, дати необхідну базу для подальшого самовдосконалення шляхом самостійної підготовки.
  • Розділ 1

  • Розділ 2

  • Індивідуальне завдання

  • Ректорський контроль